Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Építési útmutatók képes leírás - Kémény.tlap.hu
részletek »

Építési útmutatók - Kémény.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kemeny.tlap.hu » Építési útmutatók
Keresés
Találatok száma - 5 db
Falazott kémény

Falazott kémény

Első lépésben a kéménykürtő falazásához I. osztályú, kisméretű , tömör égetett mészszegény téglát használjunk. Kőből épített kéményhez a puha és félkemény homokkő , valamint a tufa is megfelel. Habarcsnak a kéményfalazathoz legalább Hf 10 jelű , különlegesen javított mészhabarcsot használjunk. Habarcskeveréskor először a mészpépet vagy a porrá oltott meszet vízzel egyenletes mésztejjé keverjük a keverőgépben, ehhez adagoljuk a homokot, majd végül a cementet. Fél téglánál kisebb darabtéglákat a füstjáratok körül nem szabad befalazni!

Kémény építés

Kémény építés

A kémény építése az alapnál kezdődik. Mivel abban az időben kettő kémény volt kötelező, mindkettőnek 1 m3-es vasalt beton alapot készítettünk, ami be lett kötve az alapba. Erre került a kémény építéséhez használatos nagyszirárdságú kisméretú téglaoszlop, belül kivakolva. Akkoriban nem volt divat a ma már jobban teret hódító Leier készkémény, vagy Schiedel készkémény rendszer.

Kémény kiválasztás gyakorlati szempontjai - Homeinfo

Kémény kiválasztás gyakorlati szempontjai - Homeinfo

Felmerül a kérdés, a különböző típusú kazánokhoz, vagy égésterekhez milyen kéményt kell választani? Milyen buktatói vannak a kémények kiépítésének? Többek között ilyen, általunk fontosnak vélt kérdésekre keressük a válaszokat. Első jó tanács: megbízható szakember intézze a Kéményseprők és a Gázművek felé az engedélyek beszerzését!

Schiedel Quadro

Schiedel Quadro

Minőségi samottcsövek és integrált fejmegoldás. Az alkalmazott samott béléscső megfelelő tömítettség és szilárdság biztosítása mellett hő-, hőingadozás- és saválló. A cső és a csatlakozási helyek nagyon egyszerűen szerelhetők. A kéményfej olyan kialakítású, hogy biztonságosan szétválasztja a kiáramló füstgázt a bevezetett égési levegőtől. Az esztétikailag is igényesen megtervezett kéményfej mind a tetőn kívül körbefalazott, mind az előregyártott kéményfejköpeny alkalmazását lehetővé teszi! Az új légbevezetős fedlap egyetlen rétegben oldja meg a korábbi fej dupla fedlapos, oldalrácsos kialakítását.

Szabványok

Szabványok

A Kémény Zrt. szolgáltató vállalkozás, működési területe Fejér megyére terjed ki, kéményseprő és tüzeléstechnikai közszolgáltatással összefüggő tevékenységet folytat. A kéményseprést, a kémények kötelező ellenőrzését jogszabály írja elő. A vállalat további tevékenysége a kéményellenőrzéssel járó szakhatósági munkák, továbbá a jelenleg országos program alapján gyűjtő kémények kiváltásáról szóló pályázatok szakmai előkészítése, koordinálása szoros együttműködésben az érintett társasházi lakószövetkezetekkel. Feladata továbbá az elkészült épületek kéményátvételének lefolytatása, dokumentálása. A vállalkozás feladatkörébe tartozik a megye területén található összes lakossági, valamint közületi kémény időszakos műszaki felülvizsgálata, szakvélemények elkészítése az illetékes hatóságok felé. Az ellátandó kémények állománya: 190 000 db lakossági, 45 000 db közületi kémény. Kéményseprő régiónk kiszolgálása Székesfehérvárról történik.

Tuti menü